OHJELMA & OHJAAJAT
YOGA PLAY TAMPERE 2020

Tule mukaan inspiroitumaan ja nauttimaan Yoga Playn monipuolisesta ohjelmasta.
Joogaa huippuohjaajien johdolla ja rauhoita mielesi mindfulness -workshopeissa. Löydä uusia näkökulmia festivaalin dynaamisilta luennoilta, ja seuraa upeita näytöksiä.

Image

Lämpimästi tervetuloa mukaan - niin aloittelijat kuin kauemminkin jooganneet.
Useimmat joogatunnit ovat aloitteijoille sopivia, ja Yoga Play -festivaalilla on joogan lisäksi paljon muutakin tekemistä ja nähtävää. Upea kokemukset odottavat! Tulethan mukaan.


JOHANNA ELOMAA, HIDASTA ELÄMÄÄ


La 18.01.2020 12:00-12:30 hidasta elämää -lava

Miten löytää voimaa ja lohtua elämän muutosmyllerrysten keskellä?
Kirjailijat Johanna Elomaa ja Miia Moisio pohtivat miten kohdata muutos ja miten löytää voimaa ja työkaluja käsitellä elämän suuria muutoksia, sen mukanaan tuomaa surua tai toisaalta rakkautta.
Johanna on toimittaja ja kirjailija, jonka viimeisin teos on Suuria hetkiä – Voimaa ja viisautta elämän taitekohtiin.

www.hidastaelamaa.fi

EEVI MINKKINEN, HIDASTA ELÄMÄÄ

La 18.01.2020 12:30-13:10 HETKI ITSELLE -TILA
”Emme pysty luomaan toiseen syvempää suhdetta, kuin suhde joka meille on itseemme”
Miksi on joskus niin vaikea ilmaista omia rajoja ja tarpeita? Usein siksi, että pelkäämme toisen reaktioita, konfliktia ja väärinymmärrystä.
Miten voisi opetella ilmaisemaan itseään selkeästi ja samalla toista kunnioittavasti? Sitä harjoittelemme tässä työpajassa yksin ja parin kanssa.

La 18.01.2020 11:00-11:30 HIDASTA ELÄMÄÄ -LAVA
Miksi ihminen hukkaa itsensä parisuhteessa?
Läheisriippuvuus voi ilmetä rakkausaddiktiona ja vahingollisina ihmissuhdekaavoina. Toipuminen läheisriippuvuudesta ei kuitenkaan tapahdu pelkällä tahdonvoimalla, vaan taustalla on usein kipeitä, kiintymykseen liittyviä traumoja. Syvempi itsetuntemus antaakin mahdollisuuden tehdä asiat toisin. Teos auttaa peilaamaan omia kokemuksiasi ja kertoo, miten tutut toimintamallit voi muuttaa.

Eevi Minkkinen on toipuva läheisriippuvainen ja rakkausaddikti, joka unohti itsensä suhteissaan. Eevi jakaa luennollaan oman tarinansa lisäksi helposti sisäistettävää tietoa, työkaluja ja vertaistukea. Hän on tamperelainen itsetuntemusohjaaja ja kouluttaja, joka on blogannut suositulla Hidasta Elämää -sivustolla vuodesta 2014 lähtien.

www.hidastaelamaa.fi

EMMI OHRANIEMI, HIDASTA ELÄMÄÄ

Su 19.01.2020 11:30-12:10 Hetki Itselle -tila

Laiskan sunnuntain jooga ja vapaa liike
Liikkeen ei tarvitse välttämättä olla kontrolloitua tai puskevaa. Liike voi olla kuin lääkettä – virtaavaa ja hyvin vapauttavaa. Liike voi olla polku, jonka avulla löytää syvempi yhteys itseensä. Sunnuntain kunniaksi teemme pehmeän harjoituksen, joka koostuu muutamasta joogastakin tutusta liikesarjasta, kehoa rentouttavista tekniikoista sekä vapaasta liikkeestä. Vapaassa liikkeessä ei tarvitse osata mitään erityistä, liike saa näyttää juuri sinulta. Emmi on joogaopettaja ja Hidasta elämää -sivuston yhteisömanageri. Emmin intohimona on kehoyhteyden vahvistaminen ja kehotietoinen, hoitava liike.

www.hidastaelamaa.fi

johanna

JARKO TAIVASMAA, HIDASTA ELÄMÄÄ

Su 19.01.2020 14:00-14:30 HIDASTA ELÄMÄÄ -LAVA
Metsän parantava voima
Tule oivaltamaan metsän parantava voima. Kuulemme luonnon psyykkisistä ja fyysistä hyvinvointivaikutuksista. Oivallamme kuinka metsä voi koskettaa ja ravita ihmisyyttämme syvästi. Saamme luennolta 5 tapaa, joilla voimme ammentaa vielä enemmän hyvinvointia seuraavalla metsäretkellä.

Su 19.01.2020 15:30-16:10 HETKI ITSELLE -TILA
Metsään uppoutuminen – sisällä
Tule kokemaan kuinka voimallisesti metsään uppoutuminen toimii myös sisällä läsnäoloon uppoutumisen menetelmänä. Aluksi kuulemme metsään uppoutumisen ja läsnäolon periaatteista. Tämän jälkeen uppoudumme läsnäoloon ja unohdamme hetkeksi kaiken. Lopulta palaamme aistimaan maailman läsnäolevina herkästi ja uutena.

Tietoisuustaitojen valmentaja Jarko Taivasmaa on kehittänyt Metsään uppoutumisen -menetelmän ja kirjoittanut kirjan Metsässä – Uppoudu metsään, itseesi ja elämään.

www.hidastaelamaa.fi

KARITA PALOMÄKI, HIDASTA ELÄMÄÄ

Su 19.01.2020 11:00-11:30 HIDASTA ELÄMÄÄ -LAVA
Elämää voi aina parantaa
Sairastuminen on muiden elämää pysäyttävien tapahtumien tavoin kriisi. Sairastumisen kriisi luo turvattomuutta, miten voisin luottaa elämän jatkuvuuteen ja siihen, että elämä kannattelee minua joka hetki? Tällä luennolla pohditaan turvallisuuden merkitystä ja sitä, miten elämää voi silti parantaa, vaikka aina emme pysty täysin helpottamaan omia oireitamme tai toipumaan sairauksista. Luento sisältää myös pieniä kehoharjoitteita, joilla voi lisätä omaa turvallisuuden kokemusta siinä hetkessä jossa kulloinkin on.

Su 19.01.2020 12:30-13:10 HETKI ITSELLE -TILA
Vähemmän on enemmän – Hermostoa tasapainottavat harjoitteet
Herkkä hermostomme hyötyy eniten pienistä, mutta tehokkaista kehomieliharjoituksista. Hermoston itsesäätelytaito on jokapäiväisen hyvinvointimme perusta. Tässä workshopissa kokeillaan mm. erilaisia hengitysharjoituksia, tietoista jännittämistä, akupisteiden stimulointia omin sormin sekä mielikuvien hyödyntämistä kehon jännitystilojen purkamisessa.

Karita Palomäki on psykofyysinen fysioterapeutti, NLP-työnohjaaja ja EFT-kouluttaja. Karitan kokonaisvaltainen näkemys ihmiseen pohjautuu malliin, jossa ymmärretään tunteiden, uskomusten ja ympäristön merkitys kehomielen terveyteen ja toisaalta myös sairastumiseen. Karitan kirja Elämää voi aina parantaa kirja -ilmestyi vuonna 2018.

www.hidastaelamaa.fi

KATRI SYVÄRINEN, HIDASTA ELÄMÄÄ

La 18.01.2020 10:30-11:10 Hetki Itselle -tila

Vuoden paras päivä –taikajooga
Taikaelämä on elämän pyörteille antautumista. Lempeä aamujooga johdattaa sinut kauniisti läpi henkisen kasvun syklin, aina uuden alun ihmeestä flow’n ja kaaoksen kautta takaisin hiljaisuuden tilaan. Koskettava harjoitus sisältää yin-joogan pitkiä venytyksiä ja hidasta flow-joogaa. Sopii kaikentasoisille, myös aloittelijoille. Huikean ihana aloitus messupäivälle!

La 18.01.2020 13:00-13:30 Hidasta Elämää -lava

Taikahetkiä elämään – näin luot arkeen oman hyvinvointirituaalisi
Arki on kaukana hyvinvointikuplasta. Mutta hyvä olo ei vaadi suorittamista – pienetkin taikahetket voivat olla ihmeiden alku! Tule kuuntelemaan Katrin puhetta, joka yhtä aikaa rauhoittaa ja inspiroi sinua astumaan kohti omaa voimaasi. Pääset kuulemaan myös itseäsi, sillä pysähdymme hetkeksi sisäisten viestien äärelle. Taikaelämä alkaa tästä!

Katri Syvärinen on henkisen hyvinvoinnin valmentaja, kirjailija ja joogaohjaaja.

www.hidastaelamaa.fi

KEIJU VIHREÄSALO, HIDASTA ELÄMÄÄ

Su 19.01.2020 15:00-15:30 Hidasta Elämää -lava

Mitä on rakkaus?
Miten käsityksemme rakkaudesta ohjaa toimintaamme? Luennolla käsitellään rakastumista ja rakastamista sekä niiden välistä eroa ja pohditaan, miten osaisimme kohdata toisemme myötätuntoisemmin ja kunnioittavammin. Se mitä pidämme rakkautena vaikuttaa siihen, mitä otamme vastaan ja annamme.

Keiju Vihreäsalo on sosiologi, kirjoittaja ja kouluttaja. Hän on kiinnostunut ymmärtämään monitasoisia ilmiöitä ja rakastaa purkaa pohdintansa teksteiksi. Hän myös opettaa itsen ja toisen kohtaamista.

www.hidastaelamaa.fi

MIIA MOISIO, HIDASTA ELÄMÄÄ

La 18.01.2020 12:00-12:30 HIDASTA ELÄMÄÄ -LAVA
Miten löytää voimaa ja lohtua elämän muutosmyllerrysten keskellä.
Kirjailijat Johanna Elomaa ja Miia Moisio pohtivat miten kohdata muutos ja miten löytää voimaa ja työkaluja käsitellä elämän suuria muutoksia, sen mukanaan tuomaa surua tai toisaalta rakkautta.

La 18.01.2020 13:30-14:10 HETKI ITSELLE -TILA 
Toivon hetki (mindfulness kehomeditaatio)
Toivon hetki-kehomeditaatiossa viivähdetään hetki oman kehon äärellä. Meditaation aikana kuulostellaan ajatuksia, tunteita ja kehontuntemuksia ja pyritään palaamaan tähän hetkeen, jossa kaikki on hyvin.

Miia on pappi, sielunhoidon asiantuntija ja skeematerapeutti, joka on kirjoittanut Hidasta elämää -kirjaperheen kirjat Lupa surra ja Toivon kirja masennuksesta. Hän on myös suunnitellut Hidasta elämää -korttiperheeseen Toivon kortit.

www.hidastaelamaa.fi

NOORA LINTUKANGAS, HIDASTA ELÄMÄÄ

La 18.01.2020 14:00-14:30 HIDASTA ELÄMÄÄ -LAVA
Jokainen on oppilas elämänpolulla
Elämä opettaa meitä toisinaan hellästi silittäen, välillä rajusti töytäisten. Isojen kriisien kohdalla ei ole helppo säilyttää luottamusta elämään ja pysyä elinvoimaisena. Vaatii suurta rohkeutta elää omana itsenään ja kohdata hankalia tilanteita pystypäin. Miten ikiaikainen kundaliinijoogan filosofia voi kannatella elämän ahtaissa hetkissä ja kuinka voimme löytää luottamusta vaikeuksien keskellä?

La 18.01.2020 15:30-16:10 HETKI ITSELLE -TILA
Kuule sielusi kutsu
Yhdelläkään traditiolla tai dogmalla ei ole minkäänlaista itseisarvoa, vaan niiden arvo perustuu siihen, kuinka hyvin ne johdattavat harjoittajansa oman sydämensä äärelle. Oman äänen kuuleminen ja siihen luottaminen kysyvät sitoutumista omaan hyvinvointiin. Kundaliinijoogatunnilla tehdään sydämen yhteyttä vahvistava liikesarja ja meditaatio sekä ankkuroidutaan hengityksen kautta läsnäoloon.

Noora Lintukangas (Hartejpal Kaur) on kirjailija, yrittäjä, kolmen lapsen äiti ja kundaliinijoogan opettajakouluttaja (KRI). Joogassa häntä kiinnostaa erityisesti se, kuinka ikiaikaisia oppeja voi elää todeksi tavallisessa suomalaisessa arjessa.
Nooran inspiroiva ja samalla rauhoittava opetus- ja luennointityyli tuovat kauniin hengähdyshetken arjen keskelle. Hän johdattaa kuulijansa kohti omaa sisintä; sydämen ja intuition viisautta. Noora opettaa pääosin omalla joogastudiollaan Strömforsin ruukilla Loviisassa, mutta myös muualla Suomessa sekä ulkomailla. Hänen ensimmäinen kirjansa Viihdy omassa arjessasi – mielen ja kehon harjoituksia kaaoksen keskelle ilmestyi 2017, ja helmikuussa 2020 ilmestyy Selviytymisopas elämän kriiseihin. Nooran henkinen nimi Hartejpal Kaur tarkoittaa leijonatarta, joka säteilee luovaa, rakastavaa ja suojelevaa voimaa.

www.hidastaelamaa.fi

PEQU NIEMINEN & SANNA PIHLAJANNIEMI, HIDASTA ELÄMÄÄ

La 18.01.2020 15:00-15:30 HIDASTA ELÄMÄÄ -LAVA
Voimaa rakastamiseen parisuhteessa
Mistä hyvä parisuhde on tehty? Sanna ja Pequ jakavat kokemuksiaan omasta parisuhteestaan, joka on ollut kiihkeä, kaunis ja kaikkine haasteineen myös opettavainen. Luennolla kuulet miten pitkään sinkkuna viihtyneet Sanna ja Pequ löysivät toisensa ja alkoivat rakentamaan tietoista parisuhdetta, jonka seurauksena syntyivät suositut Voimaa rakastamiseen parisuhteessa -kortit.

Pequ Nieminen on valmentaja ja Hidasta Elämää -hyvinvointimedian perustaja. Sanna Pihlajaniemi on tuottaja ja palvelumuotoilija.

www.hidastaelamaa.fi

SANNA WIKSTRÖM, HIDASTA ELÄMÄÄ

La 18.01.2020 11:30-12:10 HETKI ITSELLE -TILA 
Lempeyden hetki villasukissa
Pieni, lempeä Mindfulness-harjoitus villasukissa. Ota omat villasukat mukaan! (Voit tulla myös ilman villasukkia.)

Su 19.01.2020 16:00-16:30 HIDASTA ELÄMÄÄ -LAVA 
Kuinka pysyä sopivan pehmeänä kovassa maailmassa?
Kuinka löytää lempeyttä itseään ja muita kohtaan, kun maailma tuntuu vaativan niin paljon.
Hidasta elämää -sivuston perustaja Sanna Wikström käy luennolla läpi viiden kohdan lempeysresepti, joka auttaa koska tahansa kokemaan itsensä riittäväksi, hyväksi ja juuri oikeanlaiseksi.

Sanna Wikström on Hidasta elämää -sivuston toinen perustaja, Mindfulness-ohjaaja ja henkisen hyvinvoinnin monitoiminainen.

www.hidastaelamaa.fi

SUSANNA JUSSILA & EMMI OHRANIEMI, HIDASTA ELÄMÄÄ

Su 19.01.2020 14:30-15:10 HETKI ITSELLE -TILA
Hidasta joogaa
Tervetuloa ottamaan hengähdyshetki itsesi äärelle! Tunti on sekoitus hidasta yin- ja flow-joogaa, jotka ohjaavat sinua olemaan läsnä itsessäsi ja kehosi tuntemuksissa. Soveltuu kaikentasoisille.

Emmi ja Susanna ovat joogaopettajia ja tuttuja Hidasta elämää -toimituksesta. Molempien intohimona on kehoyhteyden vahvistaminen ja kehotietoinen, hoitava liike.

www.hidastaelamaa.fi

SUVI BOWELLAN, HIDASTA ELÄMÄÄ

Su 19.01.2020 10:30-11:10 HETKI ITSELLE -TILA
Erityisherkän elämänpiiri
Mitä asioita olisi hyvä pohtia ja ottaa huomioon omassa elämässä, jos kokee olevansa erityisherkkä? Herkkä saattaa tuntea olevansa vääränlainen ihan vain siitä syystä, että on väärässä paikassa tai sellaisten ihmisten ympäröimänä, jotka ovat hyvin erilaisia kuin itse. Ympäristö vaikuttaa erityisherkkiin huomattavasti. Herkkyys kannattaa ottaa huomioon omassa elämänpiirissään. Pienilläkin muutoksilla voidaan lisätä huomattavasti hyvinvointia.

Su 19.01.2020 12:00-12:30 HIDASTA ELÄMÄÄ -LAVA
Erityisherkkyys on supervoima
Erityisherkillä on omat haasteensa, mutta valtavasti myös hienoja ominaisuuksia ja voimavaroja. Oletko jo oivaltanut omasi ja ottanut ne käyttöön? Tällä luennolla Suvi kertoo, kuinka käänsi herkkyytensä vahvuudekseen ja kuinka jokainen herkkä voi löytää oman hyvän olon paikkansa itsetuntemuksen ja itsearvostuksen avulla.

Suvi on herkkyyteen ja emotionaaliseen hyvinvointiin erikoistunut kouluttajana, valmentajana, luennoitsijana sekä kirjoittaja.

www.hidastaelamaa.fi

TEEMU SYRJÄLÄ, HIDASTA ELÄMÄÄ

La 18.01.2020 14:30-15:10 HETKI ITSELLE -TILA
Työpajan tarkoitus on antaa pieni hetki sinulle hengähtää ja nostaa elinvoimaisuuttasi hermostosi kautta. Työpajaan ei tarvitse erityisosaamista, vaan pelkkä läsnäolosi riittää. Tule kurkkaamaan miten pienillä harjoituksilla voi vaikuttaa omaan elinvoimaisuuteensa.

La 18.01.2020 16:00-16:30 HIDASTA ELÄMÄÄ -LAVA
Mitä tarkoittaa elinvoimainen mies ja miten voit auttaa itseäsi arjessa nostamaan elinvoimaisuuttasi. Pienet arjen teot voivat vaikuttaa suuresti sinun elinvoimaisuuteesi, iästä, sukupuolesta riippumatta. Teemu auttaa luennolle löytämään parhaaksi havaitut työkalut oman jaksamisen nostamiseen.

Teemu Syrjälä on pohjoisen kasvatti, jolle luonto, luonnonmukaisuus sekä rakkaus tekemiseen ja ilmentämiseen on elämäntyö. Teemu on “Elinvoimaisen miehen kirjan” kirjoittaja ja “seksuaalisen nautinnon kortit” tekijä. Hän pitää suosittuja "miesten viikonloppuja" ja on pitkäaikainen Hidasta Elämää -sivuston kirjoittaja.

www.hidastaelamaa.fi

AARO LÖF, HIDASTA ELÄMÄÄ

Su 19.01.2020 13:00-13:30 HIDASTA ELÄMÄÄ -LAVA  
On rohkeaa olla oikeasti olemassa
Vaatii rohkeutta kiivetä vuorelle, toteuttaa unelmia tai aloittaa harrastus, joka jännittää. Mutta rohkeutta on myös se, että uskaltaa luopua hetkeksi naamioistaan ja on olemassa sellaisena kuin on. Puhumattakaan sitä, että eläisi arki elämäänsä tuosta intiimistä, autenttisesta ja meihin hyvällä tavalla haastavasta tilasta käsin. Se kuitenkin palkitsee. Kun kastelemme elämäämme, eli kanssakäymistämme, työelämäämme ja vaikkapa parisuhdettamme rohkeasti autenttisella itsellämme, me ja elämämme alkavat puhjeta kukkaan. Kutsun sinut harjoittamaan rohkeutta ja viettämään kanssani hetken aiheen äärellä. Keskustelumme tuloksena tiedät missä sinun on mahdollista harjoittaa kuvailemaani rohkeutta ja nauttia sen antimista. Olet tervetullut jatkamaan kanssani työpajaan, jossa saat konkretisoimaan puhuttua ja saat mukaasi monipuolisen työkalun.

Su 19.01.2020 13:30-14:10 HETKI ITSELLE -TILA
Näin olet rohkeasti olemassa
Työpajassa teemme ensin läsnäoloharjoituksen. Siitä siirrymme pareittain tekemään turvallisesti harjoituksen, jossa saat selkeyttä siihen mitä rohkeasti olemassa oleminen konkreettisesti on. Toisen ihmisen läsnäolo harjoituksessa tekee mahdolliseksi sen, että saamme harjoitella rohkeuttamme olla avoin toisen edessä. Tämä on edellytys mm. sille, että voimme tulla kuulluksi ja nähdyksi elämässämme. Harjoitus jää sinulle myös työkaluksi, jota voit hyödyntää monissa elämäsi tilanteissa. Lopussa on myös tilaa kysymyksille.

Aaro Löf on kirjailija ja henkinen valmentaja.

www.hidastaelamaa.fi

Image

ANU NIEMI & SANNI HAAHDENMAA, STUDIO VINTTI

La 18.01.2020 11:15-11:45 SEMINAARILAVA  
Hyvä olo syntyy rohkeudesta olla Sinä!
Uskallatko elää oman näköistäsi elämää? Mistä sinä haaveilet ja mitä sinulle merkitsee rohkeus? Luennolla hyvinvoinnin ja teatterin ammattilaiset Sanni Haahdenmaa ja Anu Niemi pureutuvat rohkeuden ja luovuuden käsitteisiin sekä niiden vaikutukseen hyvinvointiisi. Miten tunnistat rohkeuden ja miten sitä voi kasvattaa?
Luovuus vaatii rohkeutta ja uskoa omiin unelmiin. Ideoita ja unelmia saattaa olla pää täynnä, mutta miten niitä lähdetään oikeasti toteuttamaan. Onko minusta siihen? Anu ja Sanni pureutuvat luennollaan myös rohkeuden vastakohdan pelon rakenteeseen ja sen syntymekanismeihin. Mitä, jos voisitkin hallita pelkojasi, jotka seisovat unelmiesi tiellä? Rohkeus olla sinä vaikuttaa sekä kehosi että mielesi hyvinvointiin ja elämänlaatuun. Tällä luennolla valovoimaiset esiintyjät laittavat oman rohkeutensa peliin kertoen omista peloistaan ja suurien unelmien toteutumisesta.

La 18.01.2020 14:00-15:00
Su 19.01.2020 14:00-15:00

Studio Vintin rentouttava äänimatka
Vintin rentouttava äänimatka on sukellus hoitavaan äänimaisemaan. Tunnin aikana soivat useat hoitavat soittimet, mm. kristalliset ja metalliset äänimaljat, kimbala, gongi, tuulikellot…ja tärkeimpänä tietenkin hiljaisuus. Tunnin aikana sinun ei tarvitse muuta kuin sulkea silmäsi ja antaa äänen hoitaa kehoa ja mieltä. Äänimatkan hoitava teho perustuu ennen kaikkea soitinten luomaan kauniiseen äänimaisemaan, joka johdattaa mielesi pois arjesta. Kehostamme on suuri osa vettä, joka pääsee värähtelmään soitinten luoman äänivärähtelyn ansiosta. Yhtenä tärkeänä soittimena resonoit siis myös Sinä.

Anu Niemi on rakastettu teatteriopettaja, näyttelijä ja joogaopettaja, joka on jo vuosien ajan opettanut ihmisille kehon ja mielen salaisuuksia.
Sanni Haahdenmaa on näyttelijä, Kaizen-Muse-luovuusvalmentaja ja lempeästä tyylistään tunnettu joogaopettaja. Sanni on tuttu teatterilavoilta, tv-töistä sekä myös musiikin maailmasta.

www.studiovintti.fi
www.healingtheatre-anuniemi.com

Pidätämme oikeudet muutoksiin.