OHJELMA & OHJAAJAT
YOGA PLAY TURKU 2019

Tule mukaan inspiroitumaan ja nauttimaan Yoga Playn monipuolisesta ohjelmasta.
Joogaa huippuohjaajien johdolla ja rauhoita mielesi mindfulness -workshopeissa. Löydä uusia näkökulmia festivaalin dynaamisilta luennoilta, ja seuraa upeita näytöksiä.

Image

Lämpimästi tervetuloa mukaan - niin aloittelijat kuin kauemminkin jooganneet.
Useimmat joogatunnit ovat aloitteijoille sopivia, ja Yoga Play -festivaalilla on joogan lisäksi paljon muutakin tekemistä ja nähtävää. Upea kokemukset odottavat! Tulethan mukaan.


anton
ANTON NORDQVIST

ASTANGAJOOGA
Su 27.10. Klo 13.00, Sali 1

Astangajooga on oman hengityksen tahtiin tehtävä harjoitus, jossa liikkeet nivoutuvat virtaavaksi kokonaisuudeksi ja mieli tyyntyy keskittyneeseen tilaan.
Astangajoogaa pidetään usein fyysisesti vaativana harjoituksena, mutta se sopii kaikille kunnosta tai iästä riippumatta, koska astangajoogan asentosarjat ovat muunneltavissa kunkin omien tarpeiden mukaan. Tämän takia harjoitus saattaa yhtä hyvin viehättää niin entistä balettitanssijaa, kuin vaikka selkärankareuman kipujen kanssa kamppailevaa toimistotyöläistä. Jokainen harjoittelee omista lähtökohdistaan, ja tällöin kaikenlainen vertailu on hyödytöntä ja turhaa.
Parhaimmillaan astangaharjoitus tuo fyysisen harjoittelun mukanaan tuomien terveysvaikutusten lisäksi myös kokonaisvaltaisempaakin hyvinvointia ja tasapainoa elämään.

Aloittanut joogan harjoittamisen 2001 ja astangasta tullut pääharjoitus 2005. Opiskellut eri opettajien johdolla suomessa ja ulkomailla, opettajakoulutuksessa vuodesta 2008 lähtien lähimmän opettajansa Frank Kappasin ohjauksessa. Ohjannut tunteja säännöllisesti 2009 alkaen Porissa, Tampereella ja Turussa, 2011 alkaen pääsääntöisesti turun astangajoogakoululla. Vipassana-meditaatio osana harjoitusta 2016 lähtien. Yksi astangajooga turku ry:n perustajista 2018.

 

 

auli
AULI HIRVENSALO

ASTANGAJOOGA
La 26.10. Klo 14.00, Sali 1

Astangajooga on oman hengityksen tahtiin tehtävä harjoitus, jossa liikkeet nivoutuvat virtaavaksi kokonaisuudeksi ja mieli tyyntyy keskittyneeseen tilaan.
Astangajoogaa pidetään usein fyysisesti vaativana harjoituksena, mutta se sopii kaikille kunnosta tai iästä riippumatta, koska astangajoogan asentosarjat ovat muunneltavissa kunkin omien tarpeiden mukaan. Tämän takia harjoitus saattaa yhtä hyvin viehättää niin entistä balettitanssijaa, kuin vaikka selkärankareuman kipujen kanssa kamppailevaa toimistotyöläistä. Jokainen harjoittelee omista lähtökohdistaan, ja tällöin kaikenlainen vertailu on hyödytöntä ja turhaa.
Parhaimmillaan astangaharjoitus tuo fyysisen harjoittelun mukanaan tuomien terveysvaikutusten lisäksi myös kokonaisvaltaisempaakin hyvinvointia ja tasapainoa elämään

Auli Hirvensalo aloitti astangajoogan vuonna 2003 Juha Javanaisen opastuksella. Auli on yksi astangajooga Turku ry:n perustajista ja opettaa salilla säännöllisesti. Omaa asanaharjoitustaan hän ylläpitää käymällä retriiteillä ja salillamme vierailevien opettajien kursseilla niin oppilaana että avustajana, sekä harjoittelemalla itse lähes päivittäin.

 

 

jonna
JONNA NYKÄNEN

FLOW YOGA
Su 27.10. Klo 15.00, Sali 1

Flowjooga on hidas ja virtaava harjoitus, jossa pyritään avaamaan ja vahvistamaan kehoa. Etsimme kehoon ja mieleen tilaa oman kehon luonnollisia rajoja hellästi venytellen. Tunti sisältää seisten ja istuen sekä lattiantasolla tehtäviä asanoita, sekä lyhyen meditaatiohetken. Pitkä savasana äänimaljarentoutuksen kera viimeistelee tämän kehoa voimistavan ja mieltä rauhoittavan tunnin. Tunti sopii hyvin jo hieman joogaa aiemmin tehneille ja rauhallisesta, mutta tuntuvasta harjoituksesta nauttiville.

Tunnin ohjaa Jonna Nykänen, jolla on vankka dynaamisen harjoittelun pohja astangajoogasta 2000-luvun alusta alkaen. Astanga- ja yinjoogakoulutuksen lisäksi Jonnalla on hengitysohjaajan ja äänimaljahoitajan koulutukset. Jonnan tuntien tunnelmassa näkyvät meditatiivisuus, hengityksen roolin korostaminen, yksilöllisen harjoituksen tukeminen sekä stressinhallinta. Jonna opettaa Joogakerttulissa mm. flowjoogaa, yinjoogaa ja stressinhallinnan kursseja, sekä yksityistunteja ja -ryhmiä. 

 

 

jaana
JAANA SANDELIN

LEMPEÄ HATHAJOOGA
Su 27.10. Klo 13.00, Sali 2

Turun joogayhdistys
Lujan lempeä hathajooga-tunnilla opetellaan rentoutumista ja tutustutaan Suomen joogaliiton (SJL) opettaman hathajoogan perusliikkeisiin, asentoihin ja omaan hengitykseen, ja harjoitellaan liikkeiden ja hengityksen yhdistämistä. Helppoja liikkeitä tehdään selin- ja päinmakuulla, seisten ja istuen. Hitaasti ja keskittyen tehty harjoitus parantaa keskittymiskykyä ja rauhoittaa mieltä. Mieli on nopea, keho hidas! Liikkeet vetreyttävät kehoa ja vaikuttavat kokonaisvaltaisesti kehon ja mielen hyvinvointiin. Tämä jooga sopii hyvin stressaantuneelle, joka kaipaa rauhoittumista ja hellittämistä. Kaikki suorittaminen jää salin ulkopuolelle, olet täysin läsnä tässä ja nyt. Tämä sopii myös sinulle, jolla on ongelmia ja/tai jäykkyyttä selässä ja nivelissä. Tämä jooga helpottaa myös ikääntymiseen liittyviä vaivoja. 

Tunnin alussa rentoudutaan ja virittäydytään harjoitukseen, jonka jälkeen kehoa lämmitellään ja valmistellaan monipuolisesti, jotta löytyisi valmius pysähtyä hetkeksi jooga-asentoihin. Lyhyen paluuosion jälkeen hiljennytään vastaanottamaan koko harjoituksen vaikutuksia selinmakuulla ja/tai istuen. 

Ota mukaan oma joogamatto ja viltti. Taso: kevyt

 

veikko
VEIKKO TARVAINEN

ÄIJÄJOOGA
La 26.10. Klo 16.00, Sali 1

Äijäjooga sopii kaikille miehille. Helppoa ja rentouttavaa. Yksinkertaisia liikkeitä, jotka venyttävät ja voimistavat kehoa monipuolisesti. Keskittymis-, koordinaatio- ja tasapainoharjoituksia kilpailuvapaalla vyöhykkeellä.
Opettelemme hengittämään tasaisemmin ja syvemmin. Tarkoitus ei ole seistä päällä vaan vakaasti ja vapaasti jaloilla. Vapautetaan vähitellen kehoa, mieltä ja hengitystä. Pitkä loppurentoutus. Ei uskontoa, ei mystiikkaa.
Äijäjoogan pääsyvaatimukset:
Riittävän kankea
Lattia on alaspäin kurkottaessa pelottavan kaukana.
Kyky hengittää sisään ja ulos.
Halu kilpailuvapaaseen vyöhykkeeseen.
Hiirilavantauti tai muu tietokonevamma.
Hikoilun ja pakolla pusertamisen vierastaminen.
Posketon uteliaisuus kokeilla kaikkea uutta.
Sukupuoli: ÄIJÄ. Mitä jäykempi äijä, sen parempi. Jokainen tekee harjoitusta oman kehon tuntemusten mukaisesti, toinen vähemmän, toinen vähän enemmän. Ei ikärajaa. Ennakkotietoja tai kokemusta ei tarvita.

Veikko Tarvainen aloitti joogan 30 vuotta sitten kovan stressin purkamiseksi. Hän on toiminut joogaohjaana 20 vuotta. Koulutuksensa Veikko on saanut Suomen Joogaliitossa. Vuonna 2006 Veikko perusti äijäjoogan, koska mies oli vielä silloin hyvin harvinainen näky joogasalilla. Koko ajan hän on ohjannut joogaa myös naisille. Usein Veikko ohjaa seniorijoogaa. Hän ohjaa myös äijäjoogan voimakkaampaa versiota eli jäbäjoogaa.
Ohjauksessaan Veikko korostaa rentoa, tietoista, hengityksen tahdissa tapahtuvaa harjoitusta.  Hän pitää usein pitkän loppurentoutuksen.

lasse
LASSE AITOKARI

HATHAJOOGA
La 26.10. Klo 15.00, Sali 2

Hatha-Jooga, lempeästi tehtävää rauhoittavaa ja rentouttavaa joogaa.
Lasse Aitokari on Suomen Joogaliiton jooganopettaja ja hän on opettanut joogaa 20 vuotta.

 

kirsi
KIRSI SAIVOSALMI

RESTORATIIVINEN JOOGA
La 26.10. Klo 15.00, Sali 1

Restoratiivinen jooga eli "levon jooga". 
Palauttava tunti, joka rauhoittaa hermostoa, elvyttää voimavaroja ja antaa tauon pysähtyä oman itsen äärelle. Keho tuetaan syvän tietoisen lepotilan edistämiseksi esim. huovilla ja tyynyillä. Asentoihin hiljennytään 5-20 minuutiksi eikä niissä ole tarkoitus tuntea venytystä. Tervetuloa kokeilemaan, jos haluat vaalia jaksamista ja palautua rasituksesta, jos unesi on heikkoa, voimavarat vähissä tai toivut sairauksista. Varustukseksi joustavat, pitkälahkeiset ja -hihaiset vaatteet sekä sukat.
Tunnin ohjaa Kirsi Saivosalmi, jolla on miltei 10 vuoden harjoittelukokemus restoratiivisesta joogasta. Kirsi on pätevöitynyt joogamuodon opettajaksi sen kehittäjiin lukeutuvan Judith Hanson Lasaterin koulutuksessa Lontoossa. Hänen johdollaan Kirsi on suorittanut jatkotason Advanced Relax and Renew® -opettajan opinnot. Kirsi opettaa yksityistunteja ja työpaikkajoogaa sekä avoimia viikkotunteja Joogakerttulissa.

 

kirsi
KAISA RAJALAAKSO

SHAKTA JOOGA
La 26.10. Klo 16.00, Sali 2

Shaktajooga on ikivanha, hellyydestään tunnettu joogamenetelmä, joka yllättää harjoittajansa kerta toisensa jälkeen tuomalla joukon hyötyjä ilman suorittamista ja rehkimistä. Joogatunnista seuraa virkeä, kirkas ja rentoutunut olo, joka pysyy.
Shaktajoogan Tasapainottava TriDosha-harjoitus tuo suoritusvapauden arjen keskelle. Harjoitus sopii kaikille ikään, kokoon tai sukupuoleen katsomatta. Se tehdään rauhallisesti, rentouttaen ja kuunnellen omaa kehoa. Harjoituksella haemme stressitöntä ja tasapainoista kehon ja mielen kokonaisuutta, joka ratkaisee ongelmat kuin itsestään.  Harjoituksen myötä joogasta tulee suuri nautinto ja antoisa matka, jonka avulla löydät koko potentiaalisi.

Kaisa Rajalaakso on Turun Shaktajoogakoulun yksi perustajista ja hän toimii siellä Shaktajooga -ohjaajana. Kaisalla on ennestään yli kymmenen vuoden astangajoogatausta, jonka jälkeen hän etsiytyi Shaktajoogan pariin, hakien rentoutumista ja arjen haasteista palautumista. Hänen mielestään Shaktajoogassa parasta on se, että ennestään vain fyysinen hyvä olo on muuttunut kehon ja mielen kokonaisuudeksi, juuri kuten traditionaaliset joogatekstit asian esittävätkin.

 

jouni
JOUNI HALLIKAINEN

YIN JOOGA
La 26.10. Klo 12.00, Sali 1

Yoga Nordicin Yin Jooga special: Metallielementti
Tämä messuille suunniteltu erikoistunti esittelee monipuolisesti yinjoogan hienouksia ja se on räätälöity vain tätä tapahtumaa silmällä pitäen. Kaiken turhan ajattelun leikkaavalla tunnilla pitkiin anatomisiin avauksiin yhdistyvät täydellisessä harmoniassa kiinalaisen lääketieteen viisaus, taolaisen filosofian syvyys sekä meditatiiviset mielen tyhjennystekniikat.

Jouni Hallikaisen voit tavata Yoga Nordicin hienolla Turun studiolla niin viikkotunneilla kuin opettajakoulutuksissa. Jouni on erikoistunut etenkin yinjoogan saloihin ja hänen intohimonsa tuon joogasuuntauksen suhteen on poikinut myös kirjan “Yinjooga & olemisen taito”. Yinjoogan lisäksi Jouni opettaa viikoittain myös erilaisia hot yoga -tunteja ja pitää syventäviä workshopeja.

jouni
JARNO VUORENMAA

VINYASA FLOW
Su 27.10. Klo 16.00, Sali 1

Vinyasa Flow on energistä, voimakasta ja virkistävää joogaa. Hengitys johdattaa asanoita ja liikkeet tehdään hyvässä ”flowssa”. Joogatunnilla nostetaan kehon sisäistä lämpöä ja siirrytään kohti voimaa ja tasapainoa haastaviin asanoihin. Tunnilla haastetaan niin keho kuin mielikin.

Joogaan tutustuin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Olin juuri aloittanut syvähengityskoulutuksen (hengitysterapeutti). Jooga ohjaajaksi valmistuin kesällä 2017, Happy Jack Yoga joogaopettaja RYT 200h, Espanja, 2017Happpy Jack Yoga joogaopettaja RYT 300h, 2017 – 2018, näiden lisäksi ohjaan myös naurujoogaa.

jouni
TIMO KURVI

ACRO YOGA
Su 27.10. Klo 12.00, Sali 2

Uhmaa painovoimaa – tule kokeilemaan AcroYogaa!
AcroYogassa yhdistyy ainutlaatuisesti joogan syvä viisaus, akrobatian dynaaminen voima ja terapeuttisen hieronnan hyväntahtoisuus. Kaikissa AcroYoga-harjoituksissa kehität taitoa kuunnella ja vastaanottaa toisen ihmisen liikkeitä ja painoa, jolloin luottamus ja läsnäolo voimistuvat.

Workshopin opettajana toimii Timo Kurvi, amerikansuomalainen sertifioitu iyengarjoogaopettaja ja Suomen ensimmäinen sertifioitu AcroYogaopettaja. Timoa kiinnostaa tutkia kehon ja mielen suhdetta niin, että löydämme tilan, jossa olemme luovia, uteliaita ja rohkeita. Lisätietoa Timosta ja AcroYogasta voit lukea täältä: www.timokurviyoga.com 

jouni
MONICA POHJATALO

METHOD PUTKISTO PILATES
Su 27.10. Klo 11.00, Sali 1

Method Putkisto Pilates on kehonhallinta- ja voimistelumenetelmä, jonka tavoitteena on vahva ja toiminnallinen keskivartalo. Menetelmä vahvistaa ryhtiä ylläpitäviä lihaksia sekä opettaa tarkkaa liikkeiden koordinaatiota ja kehon hallintaa. Pilateksen ydin on 1900-luvun alussa Joseph Pilateksen kehittämä Klassinen repertuaari. MP Pilates on Marja Putkiston edelleen kehittämä menetelmä, jossa harjoitteet tehdään progressiivisesti rakentaen ja omaa kehoa kuunnellen.

Lisensoitu Method Putkisto Pilates ohjaaja Monica Pohjatalo
Valmistuin Method Putkisto Pilates –ohjaajaksi vuonna 2016. Olin löytänyt Method Putkiston muutamaa vuotta aiemmin ja sen avulla kuntoutin omaa kehoani ryhtiä parantamalla. Omasta kokemuksesta tiedän mitä ongelmia toimisto- ja päätetyöskentely voi aiheuttaa keholle ja Method Putkisto Pilates toimiikin tälle työlle hyvänä vastapainona. Ohjaajana olen rauhallinen, mutta kannustava ja haluan rakentaa asiakkaiden kanssa perustaa huolella ja tutkien. Toisaalta omaa kehoa on hyvä välillä haastaa!

 

marjut
MARJUT KOCH

METHOD PUTKISTO ORGINAL
La 26.10. Klo 14.00, Sali 2

Method Putkisto on Marja Putkiston kehittämä kehonhallinta ja –huoltomenetelmä, jonka avulla poistat kehosi kireyksistä ja vapaudut neutraaliin asentoon. Syvennät oman kehosi tuntemusta ja opit liikkumisen perusteiden hallintaa. Lisäät notkeutta, joustavuutta, liikkuvuutta, tasapainoa ja koordinaatiota. Virkistyt ja energiatasosi nousee. Menetelmä sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tunti sisältää syvävenytysharjoitteita, syvähengitysharjoitteita, syväjumppaharjoitteita sekä kehon hahmottamiseen keskittyvän ja rentouttavan osuuden. Lue lisää: www.methodputkisto.com

Lisensoitu Method Putkisto ohjaaja Marjut Koch.
Olen valmistunut Method Putkisto -ohjaajaksi vuonna 2006 ja ohjannut ryhmiä siitä lähtien.
Tunneilleni ovat tervetulleita kaikki, olitpa sitten liikunnan vasta-alkaja tai lajisi konkari. Erityistä kannustusta ja rohkaisevaa tukea haluan antaa niille, jotka eivät vielä koe itseään liikunnan harrastajana, mutta haluaisivat edistää hyvinvointiaan. Tunneillani ei suoriteta eikä kilpailla, vaan keskitytään omaan tekemiseen empatialla, huumoria unohtamatta.

 

marjut
SANNA YRJÄNHEIKKI

REGGAGE JOOGA
La 26.10. Klo 13.00, Sali 2

Rakastatko reggaeta? Onko joogamaailmassa ”sallittua” joogata reggaen tahtiin?
Reggae Yoga on joogaa, jossa yhdistyy joogaharjoitus ja reggae-musiikki. Reggae Yoga -tuntia rytmittää reggaen keinuva tahti ja harjoitusta syventää sen rauhan ja rakkauden siivittämä sanoma. Reggae Yoga -tunnin vetäjä on Sanna Yrjänheikki, jooga- ja pilates-ohjaaja, DJ ja tanssija.

Reggae-musiikissa on olennaista takapotkuinen rytmi ja rento tunnelma, sekä sen kantaaottavat aiheet.
Reggae on syntynyt Jamaikalla 60-luvun lopulla ja sen juuret ovat perinteisessä afrikkalaiskaribialaisessa musiikissa sekä rhythm and bluesissa